De modekleuren voor herfst en winter 2017

Share

Modekleuren herfst en winter 2017

Vrijdag 22 september is het officieel herfst, dus ik ben er klaar voor; de nieuwe modekleuren voor deze herfst en winter!

Pantone voorspelt elk half jaar de modekleuren op basis van wat de ontwerpers op de catwalk laten zien. En nu hangen de winkels al vol met deze vrolijke, nieuwe kleuren!

Wat meteen opvalt, is dat er ook in de winter veel kleur te zien is. De modekleuren zijn altijd een mix van warme en koele (ondertoon) kleuren dus voor ieder kleurenpalet zijn er mogelijkheden. Maar… als ik in de winkels kijk, dan overheersen de warme kleuren (groen, bruin, bordeaux). Dus voor de koele kleurtypes onder ons zal het iets meer zoeken zijn en goed combineren!

Wat is een opvallende kleur in de winkel.. rood! Natuurlijk is rood bij sommige winkels nooit weggeweest (denk Claudia Sträter) maar rood zie je nu in alle winkels. Voor mensen met een koel kleurenpalet (zomer, winter of een combinatie hiervan) is de roze rood en hard rood een goede optie deze winter. Ook de Tawny Port is een prachtige variatie op rood!

Grenadine modekleur AW 2017 2018

Een hele fijne en veel voorkomende kleur in de winkels is deze herfst de kleur blauw, wel 3 varianten; MARINA, NAVY PEONY en SHADED SPRUCE! Blauw combineert altijd makkelijk en zeker met 3 varianten. De MARINA is een neutrale kleur die vrijwel iedereen staat. NAVY is koel en SHADED SPRUCE meer warm (gedempt ook).

Modekleur blauw AW 2017 2018

Een kleur die mooi met blauw combineert is de modekleur GINGER LIME. Deze warme kleur is niet mooi bij koele ondertoon types. Wil je deze kleur toch in je garderobe? Kies dan een accessoire of accent in je kleding. Maar niet te dicht bij je gezicht!

GINGER lime modekleur

Een van mijn favorieten is BALLET SLIPPER oftewel roze. Als zomer / lente type kun je niet blijer zijn met zo’n zachte, lichte kleur in de wintercollecties. Eindelijk kan ik ook eens een trui in de winter kopen :-) Hij combineert heel mooi met TAWNY PORT en GINGER LIME.

Ballet Slipper modekleur 2017 2018

Een kleur die je misschien niet zo snel zou combineren met het bovenstaande roze of donkerrood is de modekleur AUTUMN MAPLE (oranje bruinig). Een warme kleur die heel fris combineert met het roze en heel warm met het donkerrood. De oranje achtige kleur is voor weinig kleurpaletten weggelegd dichtbij het gezicht dus probeer het te combineren in een print of op het onderlichaam!

AUtumn Maple modekleur 2017

Voor alle koele kleurpaletten is de kleur grijs altijd makkelijk. En vooral nu je ook veel metallic ziet, wordt hij ook gelijk een beetje spicy! Heerlijk combinatiekleur voor roze, blauw, (donker)rood, lime…voor welke kleur eigenlijk niet?

Natural Grey modekleur 2017

Tenslotte nog wat mooie combinaties van de modekleuren die nu in de winkel te vinden zijn….

modekleuren AW 2017 2018modekleuren AW 2017 2018

modekleuren herfst 2017 2018

Ik wens je veel plezier met shoppen! Nog meer inspiratie? Check mijn Pinterest account!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *