Hoe draag ik de juiste strepen?

Share

Je kan er deze zomer niet omheen…strepen! Gestreepte jurkjes, truitjes, bloesjes, rokken en zelfs gestreepte broeken overheersen in de kledingrekken. Meestal zijn deze strepen horizontaal en nu hoor ik jullie denken; horizontale strepen maken breed! Moet ik dat nu wel doen met mijn maat 42 of met mijn brede schouders of met mijn cup D? Het antwoord is JA! Iedereen kan meedoen deze zomer en horizontale strepen dragen. Het gaat erom dat je er goed op let of het jouw strepen zijn! De belangrijkste tips op een rijtje:

Brede schouders

Heb je brede schouders – en wil je deze niet benadrukken – zorg dan dat de naad van je mouwinzet niet halverwege je bovenarm zit. Zoals op deze foto…

strepen foute mouwinzet

 

 

 

 

Hierdoor lijken je schouders met de horizontale strepen extra breed. Kies voor raglan mouwen of kies voor een mouwinzet die precies op je bovenkant schouder zit.

strepen goede mouwinzet

Volle boezem

Heb je een volle boezem let dan op de breedte van de strepen en op de hoeveelheid wit tussen de strepen. Dunne strepen die dicht op elkaar staan (weinig wit), laten je vaak voller lijken dan strepen die verder uit elkaar staan en dus veel witruimte hebben.

strepen met veel wit

Ook hier geldt dat het belangrijk is om de juiste mouwinzet te dragen. Beter raglan mouwen dan aangeknipte mouwen (halverwege je bovenarm)! De aangeknipte mouwen zullen precies een lijn trekken naar je borsten, waardoor je de aandacht op je borsten krijgt (kan ook een doel zijn natuurlijk ;-). Met de juiste mouwinzet heb je dit niet en dan werkt een printje/streep juist heel goed.

Vol bovenlichaam

Voor vollere bovenlichamen of ovale types (met een verbrede taille) zijn strepen ideaal voor het onderlichaam. Door bijvoorbeeld een gestreepte kokerrok of gestreepte broek verplaats je de aandacht naar je benen (en dus weg van je buik).

strepen rok

strepen broek

 

 

 

 

Daarentegen als je juist meer ‘volume’ wil aan je bovenlichaam kun je strepen ook goed gebruiken. Kies een streep met weinig witruimte of een model wat niet aansluitend is (boxy fit). Of eentje met wijde mouwen…

strepen met wijde mouwen

Dus iedereen kan gestreept de zomer door. Wil je weten welke strepen jou het beste staan? Neem contact met mij op!

Wil je nog meer gestreepte inspiratie? Kijk op mijn Stripes! bord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *