Modekleuren voorjaar en zomer 2016

Share

In deze donkere dagen iets om naar uit te kijken… de modekleuren voor het voorjaar en zomer 2016. Elk half jaar stelt Pantone (hèt kleurinstituut) deze kleuren samen en dit jaar is het een mooie mix van felle kleuren en pasteltinten. Dit zijn ze:

pantone SS 2016

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar zomer hadden we de pasteltinten al en deze zomer zijn de rose quartz en serenity een vervolg op deze trendkleuren. Mooi (koel) roze en blauwe tinten die voor alle lichte, koele kleurtypes onder ons prachtig zullen staan.

SS rose en serenity

rose en serenity SS2016

 

 

 

 

 

 

 

Maar als goede tegenhanger is de felle snorkel blue voor de meer donkere koele kleurtypes. Ook de warme kleurtypes komen deze zomer aan hun trekken met het prachtige buttercup, peach echo en green flash!

combi ss 2016 kleuren Paul Smith

buttercup 2 ss 2016

green flash SS 2016

 

 

 

 

 

 

 

Vooral de gele buttercup (van de boterbloem) is lekker opvallend en als je geel draagt kun je bijna niet chagrijnig zijn zoveel positiviteit draagt deze kleur.

buttercup ss 2016

snorkelblue

 

 

 

 

 

 

 

Wat vooral opvalt bij alle kleuren is dat je ze zo mooi kan combineren. De lilac grey en iced coffee zijn perfecte basiskleuren waar je vervolgens alle andere kleuren van deze zomer weer makkelijk mee kan combineren. Mijn favorieten? Serenity met iced coffee en limpet shell of lilac grey met peach echo en rose quartz. Ik kan nu al niet wachten op de eerste warme dag….combi SS 2016 2 combi SS 2016

Wil jij ook weten welke van deze nieuwe zomerkleuren het beste staan bij jou? Boek mijn workshop De Zomerkleuren van 2016. Hierin laat ik zien hoe de zomerkleuren passen in jouw kleurenpalet en laat ik zien hoe jij dit zou kunnen combineren met de modetrends voor deze zomer! Deze workshop is op zaterdag 19 maart in Haarlem. Het aantal plaatsen is beperkt dus reageer snel!

 

Nog meer inspiratie voor SS2016? Kijk op mijn Pinterest bord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *