Een nieuwe garderobe met Personal shopper Martine

Share

Met het ouder worden (ik ben 58) kreeg ik het gevoel dat er wat moest gebeuren met mijn huidige garderobe. Mijn lichaam verandert en met mijn hobby om te snuffelen in tweedehandswinkeltjes kom ik er niet meer. Hoogste tijd om door te schakelen naar kleding die iets voor me doet, meer kwaliteit, een goede pasvorm, flatteus en met een tijdloze uitstraling. Garderobe 2.0, zoiets.

Vroeger was ik een herfsttype maar ik zag in de afgelopen jaren dat die kleuren me ouder gingen maken en dat ik opfriste als ik meer heldere kleuren droeg. Bij een test bleek ik inderdaad een lentetype te zijn geworden. Ik wist ook wel wat ik wilde qua kleding, alleen: ik vond het niet. In de meeste winkels hangen allemaal dezelfde dingen in donkere kleuren of pasteltinten.
Reden om contact op te nemen met Martine. Toen ik haar website bekeek, dacht ik: ‘Dat lijkt me gewoon een heel leuk mens’. En dat was ook zo 😀.

Twee keer heeft ze me als personal shopper mee Haarlem in genomen. Wat een luxe om zo iemand te hebben die met je meedenkt, je dingen aanreikt, je uit je comfortzone lokt en je weer zelfvertrouwen geeft (we hadden voortdurend discussie over mijn kledingmaat, haha). “Je kunt dit echt hebben, staat je prachtig!”.

Martine verstond de kunst om me kledingstukken te laten passen die ik zelf nooit zou kiezen (leuk, verrassend) en balanceert goed tussen uitdagen en grenzen accepteren (“jij kunt dit wel mooi vinden maar ik ga dit nooit dragen.”). Het is echt een feestje om met haar op stap te gaan.

Thuis heb ik eens flink de bezem door mijn linnenkast gehaald en nu ligt / hangt ie vol met een prachtige, kleurige, en erg vrouwelijke garderobe waarbij ik alle items ook nog eens op verschillende manieren met elkaar kan combineren. Daarmee was het de investering dubbel en dwars waard.

Mission completed: I coloured my closet!

personal shopper
aankopen samen met Colour Your Closet
Rinie