De Wikkeljurk

De trend van deze zomer is de jurk! Nooit eerder zag ik zoveel jurken in de winkel hangen… goed nieuws als je van dit heerlijke (in 1 keer klaar) kledingstuk houdt. Maar specifiek zie je dit seizoen ook veel wikkeljurken. Ja en dan gaat mijn hart sneller kloppen.. Mijn motto is namelijk altijd: Iedere vrouw verdient een wikkeljurk. Deze jurk is ooit op de kaart gezet door Diane von Furstenberg – een van oorsprong Belgische ontwerper, getrouwd met een Duitse prins. In de zeventiger jaren maakte zij de wikkeljurk heel populair. En in 1997 deed zij het nog eens dunnetje over. Iedereen wilde een jurk van haar..

Maar waarom ben ik zo enthousiast over deze wikkeljurk (overslag jurk of wrap dress)? De jurk heeft namelijk hele bijzondere eigenschappen. Laat ik het toelichten. Allereerst voor iedereen die geen idee heeft… een wikkeljurk is een jurk die letterlijk om je lichaam gewikkeld is. Dat is meteen ook punt 1 van zijn sterke kant. De sluiting van de wikkeljurk zit dus altijd rond je taille. En die taille wordt daardoor goed benadrukt. Tadaaa… !

Het 2e positieve punt is zijn uitlopende rokgedeelte. Dat wil zeggen onder de taille loopt de wikkeljurk vaak uit in een A-lijn. Dit gedeelte van de jurk is redelijk wijd… en dit verhult zo prachtig eventuele (te aanwezige) billen of heupen. Punt 3 van zijn sterke kant is de V-hals van de wikkeljurk. Hierdoor lijk je meteen slanker en het oogt heel vrouwelijk (of sexy). Kortom, een wikkeljurk heeft veel kwaliteiten en dus verdient iedere vrouw zo’n fijne jurk. Jij ook!