Panty’s

“Mama, is dat niet koud aan je benen?” vraagt jongste zoon aan mij als we op de fiets zitten. Natuurlijk het is 5 graden, niet al te warm, maar nee lieverd, met een panty is het zeker niet koud aan je benen.

Veel vrouwen dragen in de winter bijna geen jurken of rokken omdat zij dan een panty aan moeten. En panty’s zijn verre van een favoriet kledingstuk van vrouwen zo blijkt uit mijn ervaring. “En waarom draag je niet graag panty’s?” vraag ik dan. Meestal is het antwoord dat het te koud is.

Jammer want het is echt niet kouder dan een pantalon of spijkerbroek. Je moet alleen de juiste samenstelling en dikte van de panty nemen. Want daar zit heel veel onderscheid in en er is echt heel veel keus. Als ik ga shoppen met een klant in Haarlem neem ik de klant bijna altijd mee naar mijn favoriete kousenwinkeltje Stemm Voetiek. Zij heeft de meest uitgebreide collectie sokken en panty’s van heel Haarlem. En je wordt ook nog goed geadviseerd.

Natuurlijk is in een zakelijke setting het mooiste als je panty’s draagt die niet dikker dan 20 denier zijn. Ook als je een feestje of gala hebt, staat dit het beste. Maar tegenwoordig kun je makkelijk 50 of 60 denier naar kantoor dragen. Dat staat nog steeds prachtig bij een jurk of rok. Mits in de juiste kleur natuurlijk. En dan kun je er ook mee op de fiets en zal je merken dat het qua kou gevoel echt niets scheelt met een broek.

Voor je panty kun je tegenwoordig varianten kiezen die speciale warm houd capaciteiten hebben. Van Kunert heb je een warm up serie die er prachtig uit ziet en heel comfortabel draagt. En je hebt ook maillots met cashmere erin verwerkt…. Nou wedden dat die je warm houden!

Dus no excuses…. Lekker die (lange) jurk of rok aan en shinen met die panty!