Is make-up nodig voor een professionele uitstraling?

Vorige week bezocht ik een make-up workshop en nu moet ik meteen bekennen dat ik niet van de make-up ben. Ik vind het reuze mooi – bij iemand anders – maar zelf gebruik ik het weinig. Maar een goede basis (foundation) vind ik heel belangrijk. Ik vind het namelijk niet professioneel als ik er niet ‘verzorgd’ uit zou zien. Dus de make-up workshop was vooral bedoeld voor de basis, voor het wegwerken van oneffenheden en het net iets fleuriger eruitzien dan je ‘s morgens in de spiegel ziet.
En ik kan je melden…dat is gelukt! Ik ging met een prachtig opgemaakt gezicht naar huis, zonder dat je zag dat het echt opgemaakt was. Hooguit de oogschaduw viel op toen ik thuis kwam. Dus mijn missie was geslaagd.

Maar waarom is die mooie basis make-up nou zo belangrijk? Omdat het je helpt bij een professionele uitstraling! Omdat jouw gezicht of jouw make-up niet moet afleiden van jouw boodschap. En omdat je zichtbaar wil zijn.
In mijn klantenkring zijn regelmatig vrouwen die professioneler, zichtbaarder willen zijn. Make-up gebruik kan daarbij helpen. Je hoeft echt geen felrode lippenstift te dragen om op te vallen. Veel vrouwen dragen zo weinig make-up dat alleen een goede basis en mascara al heel veel helpt. Het toont ‘volwassener’. Je ogen spreken bijvoorbeeld meer! En eigenlijk geldt voor die make-up ook wat voor mijn styling adviezen geldt; sommige (mooie) punten wil je benadrukken en andere (minder positieve) dingen wil je een beetje verbloemen… dat is precies wat je ook doet met die goede basis make-up.

En om je een goed voorbeeld te geven, kijk maar eens naar onderstaande foto’s van koningin Maxima. Zonder make-up (rechts) is zij nog steeds mooi, maar met make-up is zij veel meer aanwezig, krachtiger en zichtbaarder! En wie wil dat nou niet?

Facebook
Twitter
LinkedIn