Staat oranje iedereen?

Oranje outfit van Selected Femme oranje kleur

Het is bijna Koningsdag en ik zie weer veel oranje outfits in de kledingwinkels en webshops. Leuk hoor, zo’n nationale kleur maar kan iedereen wel oranje dragen? Alle kleuren kunnen namelijk koel of warm zijn, behalve de kleur oranje. Oranje is altijd een warme kleur en daarom staat oranje ook niet iedereen. Oranje maakt je al snel bleek.

Kleurtypes

Er zijn vier basis kleurentypes: lente-, zomer-, herfst- en wintertypes. Lente- en herfsttypes zijn warme kleurtypes (warme kleuren betekent gemend met geel), terwijl zomer- en wintertypes juist beter koele kleuren (kleuren die gemengd zijn met blauw) kunnen dragen. Voor het warme kleurtype herfst is vol en gedempt oranje, maar ook een zachte kleur oranje geschikt. Voor het warme lentetype is een frisse (heldere) kleur oranje, perzik- of zalmkleur, meer geschikt.
Eigenlijk flatteert de Koningskleur dus heel veel Nederlanders niet! Best jammer..

Maar uiteraard zijn er oplossingen voor als oranje je niet staat:
Een oranje broek of rok kan natuurlijk altijd. De kleur is dan verder van je gezicht en maakt je hierdoor minder bleek. Mocht je toch heel graag een oranje shirt willen dragen, kun je dit het beste combineren met een sjaal die jou wel heel mooi staat.
Voor een wintertype is het knaloranje het mooist in combinatie met een zwarte of een knalroze sjaal. Een zomertype kan oranje goed combineren met roomwit, roze of donkerblauw. Oranje wat naar een frisse perzikkleur neigt of richting roze gaat, staat het mooist.

Misschien kan koning Willem-Alexander de nationale kleur oranje wijzigen in koningsblauw? Zal veel mensen een stuk beter staan!

Facebook
Twitter
LinkedIn