Dessins en Prints

Over het dragen van prints en dessins krijg ik altijd veel vragen tijdens mijn stijlconsult. Welke print past bij mij? En waarom vind ik bepaalde prints (niet) leuk staan?

De keuze voor prints of dessins in je kleding is voor een groot deel afhankelijk van jouw smaak en stijl. Ik hou zelf van prints omdat ze vaak kleurrijk zijn en omdat het bepaalde punten van mijn bovenlichaam mooi verbloemt. Een effen kleur als top geeft vaak een groot (saai) vlak.

Dus of je van prints en dessins in je kleding houdt of niet is een belangrijke reden om prints en dessins wel of niet te kiezen. Welke dessin je goed staat is afhankelijk van hoe recht of rond jouw voorkomen is. En dan bedoel ik niet alleen jouw figuur, maar ook je gezichtsvorm en hoe stijl of krullend jouw haar is.

Zijn de onderdelen in je gezicht, zoals je mond, ogen, neus, wenkbrauwen en je jukbeenderen vooral rond of meer recht? Of heb je een combinatie van rechte en ronde lijnen in je gezicht? En hoe zit het met je lichaamsvorm? Zie je daar meer rondingen of is alles aan jou heel recht?

Let bij de keuze van een dessin of print op de volgende details:

  • Zie je meer rechte gezichtstrekken dan zul je er op je best uitzien in dessins met rechte lijnen, ruiten, strepen en andere geometrische dessins
  • Heb je ronde gezichtstrekken zoals grote ronde ogen, volle lippen, gebogen wenkbrauwen en ronde jukbeenderen, kijk dan uit naar dessins die uit ronde lijnen zijn opgebouwd, zoals bloemen en stippen (polkadots)
  • Heb je een mix van rechte en ronde lijnen in je gezicht, herhaal dit dan in je dessins. Paisley, sommige bloemdessins en abstracte dessins zullen passen bij jou gezicht

Waar kun je verder nog op letten, denk aan kleur en grootte van een dessin?

  • De grootte van het dessin moet passen bij jouw lichaamsbouw en jouw lengte. Grote dessins passen bij grote of forse mensen; kleine dessins bij kleine mensen. Kleine motieven in een dessin kunnen een groot en grof postuur nog groter maken. Grote dessins bij een klein en fijn postuur laten je verdwijnen.
  • Voor de kleuren in het dessin let je op de overheersende kleur, past deze goed bij jouw gezicht (of kleurenpalet). Daarnaast moet het contrast in het dessin overeenkomen met het natuurlijke contrast in je gezicht. Hoe groot is het contrast tussen jouw huid, je haar en je ogen?

Vind je het moeilijk te zien bij jezelf? Kijk eens in je kast naar een kledingstuk met print waar je echt heel blij mee bent en waar jij je lekker in voelt. Die print past bij jou. En kom je er toch niet uit… schakel dan de hulp van een prof in!

Facebook
Twitter
LinkedIn