Mijn VINTED verslaving!

Wat ooit begon als Corona tijdverdrijf werd al snel een verslaving… VINTED! Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op vintage of tweedehands kleding. Niet alleen uit duurzaamheid maar ook uit spaarzaamheid. En… het bevredigt mijn behoefte om nieuwe dingen te proberen.

Wat is VINTED? Vinted is een website waar iedereen tweedehands kleding kan kopen en verkopen. “Draag je ’t niet? Verkoop ’t dan!” is hun slogan. “We willen je laten zien hoe geweldig tweedehands kan zijn. Verkoop de kleding die niet meer bij je past. Vind artikelen die je niet in de winkelstraat vindt. Vinted is voor iedereen die vindt dat goede kleding een lang leven verdient.”

En alhoewel mijn verhaal geen promopraatje voor Vinted is (of eigenlijk toch wel misschien) bedenk inderdaad hoe fijn het is om alleen kleding in je kast te hebben hangen die je ook daadwerkelijk draagt. Tijdens mijn garderobechecks vertel ik ook altijd hoe zonde het is om ELKE dag kleding te zien hangen, die je niet draagt. Dat is zonde van de ruimte in je kast EN in je hoofd. Dus verkoop alle kledingstukken die wel mooi zijn, maar niet gedragen worden. Geef ze een tweede leven.

Daarnaast geeft Vinted ook de mogelijkheid en het plezier van een nieuw kledingstuk in je kast tegen een gering bedrag. Voor mij is dat zeker ook een belangrijke reden voor mijn verslaving. En ik merk dat ik eerder items weer verkoop als ik er niet blij van word. En niet te vergeten… het is leuk om iets nieuws te proberen. Zou dit kledingstuk leuk zijn bij mij?

Hoe werkt Vinted?

Heel simpel eigenlijk. Om items te kopen moet je inloggen en dan kun je (dagenlang) op allerlei criteria scrollen en zoeken tussen de aangeboden kleding. Ik snap heel goed dat dit lijkt op online winkelen en dat veel mensen daar juist op afgeknapt zijn omdat het moeilijk is om een item te vinden. Mijn advies is dan, begin met het selecteren van jouw maat en een paar merken van kleding die je al in de kast hebt hangen (of al eens gepast hebt in de winkel, maar hebt laten hangen omdat je het te duur vond).

Om iets te verkopen moet je een account aanmaken en je kleding uploaden. Dan heb je eigenlijk je eigen winkeltje. Andere gebruikers kunnen een bod doen op jouw item en het kopen. De betaling verloopt allemaal via Vinted dus daar heb je geen omkijken naar.

Wil je het proberen maar heb je vragen, kun je uiteraard altijd bij mij terecht. Ik help je graag.

Inmiddels probeer ik vooral te verkopen en mijn kast op te ruimen – wat heel goed gelukt is😉. En wil ik alleen iets kopen als het ECHT onmisbaar is. Daarvoor zijn de Favoriete items (het hartje in de zoekbalk bovenin) zo fijn. Daar zet ik het in en een paar dagen later kijk ik of ik het nog steeds heel graag wil hebben.

Topstukken

Mijn topstukken die ik afgelopen jaren gekocht heb? Een kleine greep uit mijn kast….

ABRO tas, Roze Penn&Ink colbert, Studio Anneloes broek, jurk Penn&Ink, Blouse Harper&Yve

Facebook
Twitter
LinkedIn