Waarom is je kledingkeuze zo belangrijk bij een fotoshoot?

Als ondernemer of ZZP’er is het goed om foto’s van jezelf te hebben. Jij bent vaak jouw product en het is DE manier om je te onderscheiden van al je concurrenten.

Kleding kan je daarbij helpen. Het zegt veel over jou. Niet alleen geeft het jou de juiste uitstraling die jij wil, je voelt je ook beter als je fijne kleding aan hebt.

Afgelopen vrijdag had ik een personal shopping sessie met een nieuwe klant. Zij heeft komende week een fotoshoot en wilde specifiek hiervoor met mij op pad. Zij gaf in ons voorgesprek eigenlijk alle belangrijke redenen om goed over je kleding na te denken:

  • Zij plaatst altijd foto’s van zichzelf bij haar berichten op LinkedIn. Dit is een makkelijke manier om ‘bekend’ te worden bij je doelgroep. Een fotosessie is een investering, maar de foto’s gaan heel veel gebruikt worden… De kosten per keer gebruik zijn daardoor heeel laag.
  • Mensen doen graag zaken met mensen, je wil graag weten wat voor ‘vlees je in de kuip hebt’ en op een foto of video is dat meteen te zien! Des te belangrijker om duidelijk te laten zien wie jij bent en waar jij voor staat.
  • Kleding kun je heel goed gebruiken om jouw persoonlijkheid te benadrukken. Wil je ‘toegankelijk’ overkomen dan kleed je je anders dan wanneer je ‘corporate’ wil zijn.

En hoe je dat dan doet – jouw persoonlijke eigenschappen terugbrengen in jouw uitstraling /kledingkeuze – daar kan ik je heel goed bij helpen.

In de tijd dat wij koffie drinken, ondervraag ik je over jouw doelstellingen met je onderneming, wie je doelgroep is, wat jouw ideale klanten zijn. En zo krijg ik scherp hoe jij je wil presenteren.

Het resultaat? Een fotoshoot waarop jij precies staat zoals jij wil overkomen en waarmee je jouw ideale klanten binnenhaalt!

Facebook
Twitter
LinkedIn