De sale loopt weer op zijn einde en langzaam vullen de winkels weer met nieuwe herfst/winterkleding. Wat zijn de modetrends komende herfst / winter die mij zijn opgevallen tijdens mijn shopping sessie?
Dit zijn de items die het helemaal gaan maken dit najaar:

  1. de bodywarmer; ja echt, de jas zonder mouwen. In allerlei prints en in verschillende stoffen. Zoals deze lekker harige variant op de foto 🐑
  2. de spencer; eigenlijk best vergelijkbaar met de bodywarmer. Iets warms over je top of blouse. Vorig jaar ook al geprobeerd en nu zal hij echt een succes worden…. Ook heel leuk op een rok met een ceintuur om je taille!
  3. oversized double-breasted blazers zonder mouwen; in mooie wol soorten maar ook kleurrijker in met een ruit. Heel mooi als je wat langer bent en smal aan de bovenzijde.
  4. pofmouwen! Alle blouses, tops en veel truien hebben pofmouwen. Heb je smalle schouders of wil je je schouders iets breder maken dan is dit een perfecte trend voor jou.
  5. Rushes, volants of hoe je ze ook noemt*. Veel rushes langs jurken en blouses. Is de romantische stijl iets voor jou…dan is het nu inslaan!
  6. De cone hak; de driehoekige hak onder laarsjes. Staat pittig en loopt heel relaxed… (want niet te hoog)
  7. Welke trend ga jij zeker dragen deze winter?

*Er zit overigens wel echt een verschil in; de termen worden tegenwoordig vaak door elkaar gehaald, maar technisch gezien is het niet hetzelfde. Ruches zijn namelijk rechte strookjes stof die worden opgerimpeld, terwijl volants worden gemaakt van een cirkelvormig stuk stof.

Recommended Posts